Geboren als Sint-Niklazenaar maar deels ‘getogen’ in Antwerpen, studeerde ik geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen (1988) en specialiseerde ik me daarna in inwendige geneeskunde (1993) en gastro-enterologie (1997).Mijn bijzondere interesses zijn de endoscopie (gastroscopie, coloscopie en ERCP) en nutritiepathologie waarvoor ik bijkomende opleidingen volgde in Groot-Brittannië (Dunn Clinical Nutrition Unit Cambridge) en de Verenigde Staten (Harvard, Boston).

Sinds 2002 ben ik voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Klinische Voeding en Metabolisme (VVKVM) en zetel ik in de Council van ESPEN (European Society for Parenteral and Enteral Nutrition).

In ons ziekenhuis ben ik actief in allerlei beleidsgroepen oa als voorzitter van het nutritieteam en als diensthoofd gastro-enterologie.

Toch blijft er gelukkig nog heel wat tijd over om van andere dingen te genieten: regelmatig stap ik het vliegtuig op richting exotische bestemmingen en ik ben ook sterk culinair geëngageerd; vaak passief en soms ook al eens actief.

terug naar dokters